blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG fr0stknight
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Fr0sT_KnighT



Hearthstone: Rady pre začiatočníkov
pridal Fr0sT_KnighT 26.1. 2014 o 14:39

Hearthstone: Heroes of Warcraft je nová kartová hra od Blizzardu postavená na základe Warcraftu.

 

V tomto článku sa naučíme ako hrať Hearthstone.

 

VÁŠ PRVÝ ZÁPAS

 

Hearthstone vás prevedie piatimi výučbovými zápasmi ktoré sú jednoduché a naučia vás základy. Pre svoj prvý ozajstný zápas vám odporúčam začať hrať v Practice Mode kde postupne porážate a tým si aj sprístupňujete nových hrdinov. Sprievodca nižšie vám pomôže pochopiť všetkému čo sa deje.

 

HRACIA PLOCHA

 

Hracia plocha je rozdelená na dve polovice. Spodnú polovicu ovládate vy, a váš nepriateľ ovláda vrchnú polovicu. Váš hrdina sa objaví v dolnom strede obrazovky. Číslo v dolnej časti vášho hrdinu je jeho zdravie.

 

 

Na pravo od vášho hrdinu je jeho magická schopnosť. Každý hrdina má inú schopnosť.

Schopnosť sa dá použiť za cenu dvoch mana kryštálov.

 

Ďalej v pravo dole sú vaše mana kryštály. Tieto ikonky ukazujú koľko máte many v tomto kole. Stále keď použijete mana kryštály sú vyčerpané až do začiatku ďalšieho kola. Na začiatku hry máte k dispozícii jeden mana kryštál. Každé kolo sa tento počet zvyšuje o 1 a to až do maximálnej výšky 10 kryštálov.

 

V ľavo od vášho hrdinu je miesto pre zbraň. Zbrane sú špeciálne predmety ktoré umožňujú priamo napadnúť nepriateľských minionom alebo hrdinu nepriateľa. Zbrane sú k dispozícii prostredníctvom kariet a dajú sa použiť len raz za kolo.

 

Nad vaším hrdinom priestor pre vašich Minionov . Tieto figúrky pôsobia ako vojaci v boji proti svojmu súperovi . Prisluhovači majú dve číselné hodnotenie , útok a zdravie.

 

Útok je miera poškodenia pri útoku alebo pri obrane. Zdravie je výška škôd ktoré váš minion môže vydržať pred smrťou. Minioni môžu byť vyliečený kúzlami alebo magickými schopnosťami hrdinu.

 

 

OSTATNÉ

 

Prvý a druhý hráč sa určí náhodne na začiatku stretnutia . Prvý hráč začína s tromi kartami . Druhý hráč začína so štyrmi kartami.

 

Po prvom zobrazení ma hráč možnosť na výmenu jednej až všetkých kariet. Karty ktoré hráč určí sa náhodne vymenia s ostatnými kartami. Na začiatku každého ťahu hráč dostane jednu kartu. Hráč nemôže svojmu súperovi vidieť do kariet a ani nemôže použiť žiadnu kartu ani magickú schopnosť ak není na rade.

 

MINIONI

 

Minioni sú vojaci ktorých ovládate. Použijete ich pretiahnutím určitej karty na hraciu plochu. Minioni v hre ostanú tak dlho pokým nebudú zničení nepriateľom alebo nútený zo stola odísť pomocou kúzla. Minionmi môžete útočiť na nepriateľských minionov alebo na hrdinu súpera. Ak má nepriateľ na minionovi schopnosť „TAUNT“ tak musíte najskôr zničiť jeho a až potom sa pustiť do ostatných.

 

Každý minion môže zaútočiť len raz za kolo.

 

Mnohý minioni majú magické schopnosti ktoré sa prejavia pri vstupe do hry.

 

KÚZLA

 

Kúzla sú karty , ktoré menia stav hry. Zaoberajú sa poškodeniu, hojeniu rán, alebo vylepšovaním života a útoku vašich minionov. Niektoré kúzla sa zameriavajú na jeden cieľ zatiaľ čo iné sa dajú použiť na viac minionov alebo hrdinu. Kúzla umožňujú hráčom priamo poškodiť alebo odstrániť nepriateľských minionov, na posilnenie svojich vlastných Minionov alebo dokonca zmeniť stav celej hry.

 

HRDINA

 

Každý hrdina má prístup k špeciálnym kartám, alebo k neutrálnym kartám ku ktorým ma prístup každý hrdina.

 

Každý hrdina má špeciálnu magickú schopnosť ktorá sa dá aktivovať každé kolo za 2 mana kryštály.

 

VÝŤAZSTVO

 

 Hráč vyhráva keď sa nepriateľskému hrdinovi zníži život na nulu. Porazený hrdina vybuchne :-D

 

STRATÉGIA

 

Bez ohľadu ktorého hrdinu sa rozhodnete hrať, Hearthstone je hra o riadení zdrojov. Správne narábajte zo svojím zdravím, kartami a manov. To je kľúč k úspechu.

 

ZDRAVIE A KARTY

 

Bez zdravia zomrieš. Na prvý pohľad sa zdá že zdravie je najdôležitejšie v hre. Niekedy je zdravie vášho hrdinu menej dôležité ako zdravie minionov alebo získanie dobrej karty.

Zdravie je pasívna vlastnosť. Udrží váš pri živote, ale to čo vás privedie k víťazstvu nie je vaše zdravie ale karty s minionmi a kúzlami. Karty sú vaše guľky do zbrane bez ktorých nemôžte vyhrať.

 

Zachovanie silných minionov v hre má obvykle prednosť pred zachovaním života vášho hrdinu. Nezabúdajte však že každé kolo dostanete len jednu novú kartu. Obetovaním trochu života kvôli svojim útočníkom či obrancom často stojí za výmenu.

 

MANA

 

Optimalizácia many je ďalším krokom k víťazstvu. V ideálnom prípade by ste sa mali snažiť vyčerpať váš kompletný zdroj many každé kolo.

 

Naplánujte si aspoň jeden krok dopredu a ak vám aj tak mana ostane, využite ju na magickú schopnosť svojho hrdinu.

 

KOMUNIKÁCIA

 

Kliknutím pravým tlačidlom myši na vášho hrdinu môžte komunikovať zo súperom. Môžete ho pozdraviť, vysmiať, poďakovať...........  Hráč ma tiež možnosť prijať svoju prehru a sám sa zničiť. Dá sa tak docieliť stlačením klávesy ESC a následným kliknutím na CONCEDE

 

 



Prístupov 6759
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Hearthstone: Rady pre začiatočníkov
[ 26.1.2014] (príspevkov 1)